dissabte, 30 de gener del 2010

Jaume Vives, Medalla d’Or De la Capital de la Cultura Catalana

En el marc de l’acte inaugural de Badalona 2010 Capital de la Cultura Catalana , l’Organització lliura, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana a Jaume Vives, traspassat el darrer mes d’agost.

Jaume Vives va ser regidor de Drets Civils i Convivència durant el mandat municipal 2003-2007- període en el que se li va detectar la seva malaltia i va ser sotmès a diverses intervencions quirúrgiques i tractaments- a l’hora que va ser diputat provincial amb competències en comerç-. Malgrat les intervencions i els tractaments, Jaume Vives va fer tot el possible per no desatendre les seves responsabilitats, podent presentar un balanç de mandat força positiu dels seus dos càrrecs ( Pla de Convivència, Reglament d'Ús del Català, campanyes de consum, xarxa provincial de mercats municipals, etc....). El 2007, reelegit regidor, assumeix les competències de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural i de tercer vicepresident de la Diputació de Barcelona.

Jaume Vives va ser l’impulsor de l’acord de govern necessari per presentar la candidatura de Badalona a Capital de la Cultura Catalana, i va comunicar-la de manera engrescadora a la societat civil i al teixit associatiu de la ciutat per tal d’aconseguir el seu recolzament. Estava il•lusionat i va saber il•lusionar molta gent. Va viure la designació i va donar les primeres directrius de treball per aconseguir l’èxit de l’esdeveniment. L’Organització Capital de la Cultura Catalana ha sabut reconèixer-ho i distingir-lo amb aquest guardó. Malauradament en Jaume Vives ens va deixar a mitjans del mes d’agost passat.

Vaig tenir la sort de gaudir de la seva amistat i de la seva confiança, tant pel que fa a les seves responsabilitats públiques com en el seu àmbit personal. Sempre he considerat, i així ho he expressat més d’una vegada, que en Jaume era un polític de llarg recorregut, amb estratègies a mig i llarg termini, un corredor de fons. Per a mi va ser l'oportunitat de compartir feina, idees polítiques i complicitats personals amb una persona excepcional, de qui vaig aprendre molt i a qui, a dia d’avui, enyoro intensament.
PD. Ja sabeu que m’agrada alterar fotografies i que ho faig de les persones que aprecio. Em consta que a en Jaume li va agradar aquesta versió de la seva imatge.

2 comentaris:

  1. Vaig tractar poc a en Jaume Vives, perquè la malaltia el va allunyar de la preparació de la CCC.
    Tanmateix, ell ha estat l'artífex perquè Badalona esdevingui d'avui, Capital de la Cultura Catalana, la CCC més gran de la història.
    Gràcies, Jaume!
    Montserrat Tudela
    Organització Capital de la Cultura Catalana.

    ResponElimina
  2. S'ho mereix. Si no fos per en Jaume, Badalona i els seus habitants no estarien gaudint de la Capital Cultural Catalana i en aquests moments s'han de disfrutar com ell li agradaria.

    Gràcies Jaume! Gràcies per tot i per la Capital Cultural Catalana arribi a Badalona!

    ResponElimina