dimarts, 7 de juny del 2011

Badalona. capital de la cultura española?

Un cop desvetllada d’incògnita de qui serà la força que governi Badalona durant el propers anys amb l’anunci de CiU de votar el seu candidat, i sense esperar sorpreses de darrera hora pel que fa al sentit del vot dels altres partits ( PSC i ICV-EUA votant el candidat convergent), ja podem dir que Xavier García Albiol serà el proper alcalde de Badalona.

Algú va dir-me fa poc que el PP governaria a Badalona no per obra i gràcia de CiU, sinó per obra i gràcia de tots aquells que no els hem votat per tenir força suficient per fer-los front. M’estalvio de qualificar el comentari.

El cert és que, a banda dels trets xenòfobs del discurs del PP a Badalona hi ha una altra realitat més oculta sobre les seves intencions. La xenofòbia ha estat l’esquer aquí, però el tractament que es dona a la immigració a altres contrades on governen no té res a veure amb les propostes del líder popular badaloní ni del PP a Catalunya.

La verdadera estratègia és aturar el creixent sentiment catalanista i l’avenç i la projecció de la cultura catalana, que ells consideren en detriment de la espanyola. M’explicaré: Durant els anys que García Albiol- Xavi, pels seus amics- ha format part dels consistori s’ha oposat a tot allò que fes olor de catalanitat. En són exemples l’oposició al recolzament a la Bressola, al Correllengua, a l’emissió de TV3 al País Valencià, a les seleccions esportives catalanes- i demanava una pantalla gegant per seguir “La Roja”- i altres qüestions que es van debatre al Saló de Plens municipal, així com s’ha mostrat partidari de la segregació lingüística a l’ensenyament. En clau local va votar en contra del Reglament per a l’Ús de la Llengua Catalana a l’Ajuntament de Badalona i, any rere any, presenta una esmena a les bases dels Premis Literaris perquè incloguin el castellà com a llengua del concurs. Cal que recordi que la sentencia del Tribunal Constitucional es produeix per un recurs del PP sobre l’Estatut de Catalunya aprovat en referèndum?. El mateix PP que governarà Badalona.

Tot allò que els socialistes més “espanyoleros” no s’havien atrevit a dir ni a fer és allò que dirà i farà el PP. Badalona s’espanyolitzarà i serà la “pica en Flandes” d’una política agressiva de l’espanyolisme més ranci i centralista. La paradoxa la tenim en el comportament d'algunes de les entitats veïnals i culturals d’aquesta ciutat que havien donat el seu suport a la candidatura de Badalona 2010 Capital de la Cultura Catalana i que ara, pel que sembla, recolzen la força que n’és més contrària i també en l’estratègia partidista- que no de ciutat- de la força política que es presenta com a “pal de paller” del catalanisme polític.

Potser amb el temps, un PP còmodament instal•lat a la Casa de la Vila- perdó, "al ayuntamiento”- ben recolzat pel “Gobierno de Espanya” prendrà l’iniciativa de fer de Badalona, capital de la cultura española i CiU seguirà tant sols preocupant-se de passar la piconadora a l’obra de l’anterior govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada