diumenge, 28 de febrer del 2010

Màgia i il•llusions



El Festival internacional de màgia de Badalona ens dona l’oportunitat cada any, des d’en fa 10, de poder veure actuacions de mags internacionals de gran prestigi.
L’any passat per aquestes dates vaig publicar en aquest mateix bloc una referència al mag que més em va impressionar Jerôme Helfenstein i em plau poder dir que en l’edició d’engüany de la gala se m’ha fet difícil triar quina de les actuacions destacaria.
Prèvies a la Gala Internacional van ser les actuacions en solitari, una setmana abans, de Jorge Blas amb l'espectacle L'art de la màgia que va incloure disciplines de dansa i circ, i també del Mag Lari el 13 de febrer amb el seu espectacle Màgiacadabra.
L’espectacle ha estat presentat per l’italià Aldo Colombini, i també hi ha participat el Duo Kybalion, especialitzats en els canvis de vestuari a un ritme vertiginós. L’aportació local ha estat a càrrec del Mag Magoo.
Penso que caldria parlar d’il·lusionisme més que no pas de màgia. La màgia no existeix, és un concepte mític. Tots sabem que hi ha truc, i que el mèrit està en la seva execució i la seva originalitat a l’hora de posar-lo en escena. Qualsevol que vulgui dedicar-s’hi pot comprar un truc, però no tothom és capaç d’executar-lo amb destresa, d’innovar i de sorprendre.

Això mateix ha fet l’alemany Tino Marc



Els joves holandesos Magic Unilimited han fet màgia de grans dimensions de manera neta i elegant, transmetent frescor i dinamisme a l’espectacle.




I finalment el català Charlie Mag, el més convencional de tot l’espectacle, ha fet una exhibició de manipulació lligada a l’aparició i desaparició de coloms.




Vet aquí la dificultat de triar el millor, com se’ns proposava al final de la gala. A hores d’ara no sé quin serà el més valorat pel públic.

1 comentari:

  1. I ja van 10!! M'encanta!!Recordo les primeres edicions del Memorial Li-Chang, quan els nanos eren petits... Quanta màgia!! Abans de la sessió, durant l'espectacle, a la sortida... i a casa, quan s'emulaven les meravelles viscudes al Teatre amb quatre "artilugis" comprats al Carrer Princesa, al Rey de la Magia. Preciosos aquests Festivals internacionals de màgia.

    ResponElimina