divendres, 25 de juny del 2010

FLAMA DEL CANIGÓ 2010


Com cada any la Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans, va arribar a Badalona el passat 23 de juny, donant el tret d’inici de la Revetlla de Sant Joan, en un acte impulsat per l’Associació Festa Nacional dels Països Catalans i en el que hi participen les entitats Socarrel, Badalona Bèsties de Foc i Miquelets de Badalona.
En acabar aquest paràgraf us reprodueixo el pregó que va dir en Pere Salvador en nom de Badalona Bèsties de Foc, que considero encertat en el contingut i en el to. I acabo amb un desig personal en una nit que en diuen màgica: que l’escalf de la Flama faci madurar aquells que encara ens prenen per un poble immadur incapaç d’assolir les seves llibertats nacionals.

Pregó 2010

Abans de res: un agraïment, una consideració i una indicació.

Gràcies Festa Nacional dels Països Catalans, gràcies Badalona Bèsties de Foc. El pregó és per a mi, un honor i un privilegi.

No sé si el seny s'imposarà i no tornaré a fer aquesta plaça, però encara que podria no fer-ho, faré bondat i no diré allò de “Visca la Terra i mori el Borbó”.

Ah! i quan acabi, aixecaré la mà per convidar-vos a fer un sorollós “visca”, i si us he agradat dediqueu-me un aplaudiment

Seré breu, el temps apressa, la nit no és llarga i s'acosta l'albada.

Badalonines i badalonins, catalanes i catalans.

Avui és vetlla de Festa, de la festa més grossa de tots aquells que parlen, s'anomeni com s'anomeni, català. Celebrem dons la nostra Festa.

Fem cremar les nostres fogueres aquesta nit. Ocupem tots, carrers i places amb les nostres revetlles, com hem fet sempre. I per una nit, aquesta, prenguem el lloc que cada cap de setmana ocupen el nostres joves i la nostra canalla.

Fem tronar i espetegar la nit, i això sí amb seny i respecte, omplim la nit de llum i de soroll.

Omplim el pap de mam i de coca. Farcim els nostres ventres del gust de la festa. Saltem la foguera, untem-nos cara i cos amb les seves cendres, inhalem els seus fums, fem propici un bon estiu, una bona anyada, un bon cos i un bon esperit.
Fem l'amor, estimem-nos a mar i amuntanya, fem-ho fins a l'albada.

Gaudim, fruïm i cremem per deixar enrere.

Cremem el Decret de Nova planta que posà fi a les nostres llibertats.

Cremem Tractats i Directives Europees que han fet sucar i de valent constructores, farmacèutiques, bancs i caixes, que han deixat sense feina la nostra gent, que han retallat el sou dels que encara treballen i que aboquen els nostres avis a la misèria.

Cremem lleis i mals governs que capitalitzen els beneficis i socialitzen els mals, que ens deixen mà al davant i al darrera, que ens treuen el pa de sota el braç, que ens volen fer pagar a tots els plats trencats.
Que sigui a la nostra, a la catalana, que cadascú pagui el que és seu.

Cremem Monarquies, Tribunals Constitucionals i Constitucions que no respecten el just Dret nostre a decidir, que ens prenen el que és nostre i que amb l'excusa d'una solidaritat territorial malentesa ens pelen les ganes i les butxaques.

Gaudim de valent.

I que la flama de les nostres fogueres ens doni llum i força, que s'escampi pels nostres cors i ens faci forts i valents per dir No i per dir Visca.

I que tots aquells que ens manen i maneguen, farts de foc, mam, ball, coca i sexe, en el son reparador i el dormir comencin per fi a veure-hi clar.

I que amb l'esperança del savi Deulofeu, arribi ben aviat allò que vol dir el 2029.

Espanya estigues alerta!
Catalunya no dorm, vetlla!

Visca Badalona!
Visca la Terra Lliure!
Visca la festa Nacional del Països Catalans!

Pere Salvador.
Badalona, a 23 de juny de 2010.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada