El celler de
Voluntaris i aprenents van poder compartir les receptes dels diferents plats que havien elaborat
La trobada gastronòmica de dijous va ser un espai de conversa diferent per als participants en el Voluntariat per la llengua que van assistir-hi. Un dels objectius de la mostra era que els aprenents (i també els voluntaris) ampliessin i corregissin el vocabulari en català que habitualment fan servir a la cuina, al mercat o al restaurant i que ho fessin a través d’una activitat lúdica i participativa. A la mostra, a més de degustar els plats que havien fet voluntaris i aprenents (algunes de les parelles lingüístiques els havien preparat conjuntament), tothom va poder parlar sobre els ingredients i la manera d’elaborar les diferents receptes que es van presentar. Els assistents van rebre també una guia de recursos sobre gastromia elaborada per
Els plats que es van degustar van ser molt variats, des de la típica coca de llardons catalana fins als “alfajorcitos” fets per una aprenenta uruguaiana. La mostra, segons els participants, va resultar molt enriquidora en tots els sentits.
El Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a
El programa funciona a Badalona i Sant Adrià des de l’any 2003 i ha format més de 650 parelles lingüístiques. L’any passat es van constituir 170 parelles i es va comptar amb la col·laboració de 28 entitats i 472 establiments. Mostra de l’èxit del programa és que els participants en el VxL van rebre el Premi Consell de Ciutat 2008 com a col·lectiu pertanyent al projecte badaloní més innovador.
Les persones que volen participar en el programa s’hi poden inscriure a través del web www.cpnl.cat/xarxa/cnlbadalona -a l’apartat Voluntariat per la llengua- i també al Servei Local de Català de Badalona (av. d’Alfons XIII, 14-16, entl. 1a), trucant al número de telèfon 93 398 46 30 (Blanca Sala o Anna Gallego) o enviant un missatge electrònic a bsala@cpnl.cat.
23 d’octubre de 2009
Per a més informació:
http://cpnl.cat/xarxa/cnlbadalona/voluntaris
Torradetes de santa teresa
Ingredients:
- llet
- sucre
- ou
- canyella en pols
- oli
Preparació:
- • Abans de tot, feu bullir la llet amb una pell de llimona i una branca de canyella per aromatitzar-la i seguidament refredeu-la.
- • Remulleu les llesques de pa amb llet fins que quedin ben xopes, procurant que no es desfacin.
- • Bateu l'ou en un bol i passeu-hi les llesques.
- • Fregiu les llesques en una paella amb un bon raig d'oli. Quan quedin daurades pels dos costats, les traieu de la paella i les reserveu sobre un paper de cuina per escórrer l'excés d'oli.
- • Passeu les torradetes, encara calentes, pel sucre.
- • Finalment, serviu les llesques amb una mica de canyella en pols per sobre.
Es poden menjar tant fredes com calentes.
Donem fe que les torradetes estaven boníssimes i felicitem el cuiner!
ResponEliminaLa resta de plats no desentonaven gens i ens van fer llepar els dits... Tan de bo ho puguem tornar a repetir!
Aquesta vegada, però, amb vi ranci, o moscatell, o vi bo... en comptes de l'aigua que ens va caure.
Anna i Teresa
Una imatge i una recepta per publicar!! preciós i boníssim!! Gràcies
ResponEliminaMmmmmm!!! Boníssimes!!
ResponEliminaI aquest toc de canyella... deliciós!!