diumenge, 20 de desembre del 2009

Torna "la Revista"



Aquesta setmana la Revista de Badalona ha tornat a les mans dels badalonins i les badalonines amb un format renovat i força atractiu.

Aquesta RdB té poc a veure amb aquelles primeres edicions de fa 68 anys i aquella revista- La Revista- que jo coneixia de petit i adolescent- no fa tants anys, però deu ni do-, ni tampoc amb aquella més recent que feia les funcions de suplement mensual del diari El PUNT; una edició estèticament molt millorada que podrem adquirir als quioscs tres o quatre vegades l'any per un import de 3€.

No he llegit, encara, tots els articles del numero present però una ullada general a l’índex de continguts i de col•laboradors em fa pensar que reneix renovada, valgui la redundància, amb prou empenta. Aquest número 693 de desembre de 2009, entre altres temes, analitza Badalona 2010 Capital de la Cultura Catalana, ens apropa l’historia amb articles sobre Frederic Xifré, el carrer del Mar i la fàbrica d’Anís del Mono, i a l’actualitat de destacats badalonins en el món empresarial i cultural, tot portant a l’escorxador- en sentit figurat, és clar- al cap del partit a l’oposició municipal Xavier García Albiol, acabant a la Plaça de la Vila 1, espai reservat a la caricatura política.

En una època en que els mitjans d’informació han variat molt en quant els formats i en la seva immediatesa és agosarat renovar una publicació ja clàssica, destinada a un públic local. Això no vol dir que no s’hagi de fer, perquè lo local ens afecta quasi a frec de pell i cal conèixer-ho, analitzar-ho i, si s’escau, debatre-ho.

Com a badaloní m’he de felicitar de l’existència de RdB i he d’encoratjar l’editorial Nautilus Comunicació i Cultura SL i al director de la revista, periodista i blocaire Andreu Mas a seguir procurant-nos informació i coneixement, amb independència i rigor, que és el que esperem els lectors.

1 comentari: