dimecres, 27 d’abril del 2011

formatges i vins

Un regal en forma de capsa m’ha donat l’oportunitat de gaudir d’un tast de formatges i vins a un botiga anomenada Bouquet d’Aromes. Vaig triar aquesta opció entre moltes altres relacionades amb la gastronomia perquè m’agraden tant els formatges com els vins i també per la comoditat que suposa fer-ho a Barcelona, a 20 minuts escassos de casa. El regal es fa extensiu a un acompanyant i vaig triar la companyia de la bona amiga Maria Carme, amb qui compartim, entre altres coses els gustos pels espirituosos, el bon menjar i la conversa intel·ligent.

Va ser una activitat de tres hores al voltant d’una taula parada amb estovalles, coberts i copes on 18 persones desconegudes entre nosaltres varem seguir, primer les explicacions teòriques i didàctiques de qui aconduïa el tast i també les propostes de jugar amb els contrastos, matisos i combinacions que ofereix el maridatge entre vins i formatges.

Ens van alliçonar sobre què és i com s’elabora el formatge, i les seves peculiaritats, sobre com presentem i com servim el vi, i el tracte que cal donar-li per gaudir-ne. Passada la part teòrica, amb una mica de salivera- val a dir-ho- i de la mà de l’especialista, un xicot molt bon comunicador i enòleg format a Bordeus, varem passar a la part practica.

L’estona passa bé, malgrat els avisos de que la gana apreta- al menys a mi- gràcies a que el nostre amfitrió sap mantenir-nos atents, ens dona molta informació i pautes per experimentar alhora que promou les intervencions dels que compartim experiència, moment en que hi ha qui aprofita per fer-se notar com sempre passa en aquests casos.

Varem tenir l’oportunitat de degustar els següents formatges: Mozzarella de búfala, Parmesà, Brique d’ovella francés, Clarines de la Vall del loire, Tomme de Suïssa, Reblochon de Savoie, Chevrot cru amb cendra i sense de la Cerdanya, el català Tou dels Til·lers, Comté dels Alps i Roquefort francés. Tot això va anar seguit per un postre, St. Moritz escocés.

Els vins que van acompanyar el tast de formatges eren, Momo2010 de Rueda (verdejo i viura), Durenmeyer 2009 d’Alsàcia (riesling), Gran Logrado 2007 de Rioja (ull de llebre) i Porto Consuelo. Va acompanyar el postre un Kir Royale servit, curiosament, en una tassa de ceràmica.

La veritat és que va ser una bona experiència que recomano a tothom que sàpiga gaudir-la, alhora que agraeixo a qui va pensar en fer-me aquest regal.

més informacions:



FORMATGES DEL MÓN els millors (en castellà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada