divendres, 6 de març de 2009

GERARD SALA

L’esperit intangible
llum aigua aire

He visitat l’exposició de Gerard Sala ( Tona 1942) al Espai Betúlia de Badalona.
L’exposició s’anomena L’esperit Intangible, llum, aigua, aire.
En Gerard és un pintor i escultor prou conegut- podeu veure la seva escultura La Porta del Mar a un extrem del carrer de Sant Anastasi-, és professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, ha realitzat una cinquantena d’exposicions individuals i ha participat en nombroses de col·lectives. Però també en Gerard Sala és poeta ( Amb la veu als ulls Premi Betúlia de poesia 2001). Amb aquesta exposició lliga les dues disciplines, la pintura i la poesia de tal manera que ambdues queden reforçades.
L’obra d’en Gerard Sala sempre m’aporta benestar, em produeix un efecte plàcid, com un alenada d’aire, com la frescor del mar o be com quan contemplo un cel seré. Ara això també m’ho aporta la seva poesia- tot i no sent- ne un bon lector-. És per això que em plau citar-lo en aquest discret espai personal.
A banda dels seus mèrits artístics i acadèmics voldria dir que és una persona molt cordial, és un bon conversador, dels que escolten i dels que no parlen envà. Cordial en extrem, sempre escolta els comentaris de la seva obra amb interès, alhora que rep les lloances amb una punta de pudor. També és una persona compromesa amb el seu entorn, tant en les vessants social i mediambiental com també en la vessant política. En Gerard fa gala de la seva catalanitat i del seu independentisme que s’ha reflectit en varies de les seves obres, així com també amb les col·laboracions amb l’Associació Festa Nacional dels Països Catalans, Solstici d’Estiu, de la qual és membre d’honor des de l’any 1991 i autor del seu logotip. Va ser membre actiu dels Consells Populars de Cultura Catalana.

Del llibre que s’ha editat en motiu d’aquesta exposició n’he escollit aquest poema:

Ales del vent dins l’aire
escriuen en el blau
signes secrets
prop de la lluna.

Signes eteris
que donen a la llum del cel
tantes gotes d’aire iridiscent
i es submergeixen al poema
per fer-lo ingràvid.

Tot s’esfuma....

Podeu visitar-la fins el 30 d’abril, a l’Espai Betúlia ( C/ Enric Borràs 43-47- Badalona) de dilluns a dissabte, durant els matins des de les 10 fins les 2 , i a les tardes de 2/4 de 5 fins 2/4 de 9.

També exposa ara mateix a la sala El Refugi la pintora Laia Bedós. Exposició interessant, que ha estat precedida per una altra mostra de Toni Benages, pintor badaloní a qui aprecio i valoro.

2 comentaris:

  1. Espero que tota la gent de la nostra ciutat la visiti.....es un dels millors artístes que tením...i el seu art transmet molta frescor i bona energía!
    Es art positiu,enriquidor ....m´agrada molt.
    No vos la perdeu!

    ResponElimina
  2. Jo vaig tenir al Gerard de professor a l' UB. Tot un plaer. Cori

    ResponElimina