diumenge, 6 de març del 2011

NO ALS RETALLS EN CULTURA

Soc més partidari d’administrar bé que no pas de retallar, si bé entenc que en èpoques especials, calen mesures extraordinàries, però també cal mesurar-ne les conseqüències a llarg termini.

Catalunya s’ha distingit per ser un motor cultural de la resta de l’Estat i d’Europa i això ha convertit el nostre país en el pol d’atracció pel turisme de qualitat que es reclama des del sector com a mesura de competitivitat. No soc partidari de la subvenció directe i subjectiva, però sí de la creació de les infraestructures que facin possible qualsevol realització artística i cultural, i de la creació de xarxes i circuïts culturals que apropin la cultura a tothom alhora que donen cohesió al territori i basteixen un discurs propi de país.

Badalona ha estat Capital de la Cultura Catalana aquest darrer 2010 i això ha estat beneficiós per a la ciutat. L’expectativa del nou Museu del Còmic i la Il•lustració ha generat il•lusió. La recent obertura del jaciment que conformen les Termes i el Decumanus al subsòl de la ciutat ha incrementat l’autoestima de molts badalonins que ha descobert el llegat històric de la seva ciutat.
He signat el manifest No retalleu la cultura i segurament assistiré a la manifestació que hi ha convocada, us convido a fer-ho perquè penso que la cultura fomenta el coneixement, l’expressió d’idees i el debat social, el contrast d’opcions de vida i promou la diversitat i l’amplitud de mires. Renunciar a això acondueix al pensament únic i a la manca de pluralitat democràtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada