dimarts, 1 de desembre del 2009

1 de desembre per la salutEL DIA 1 DE DESEMBRE ES COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE LA SIDA, AMB EL LEMA : "VIU I DEIXA VIURE"

DRET A LA SALUT
L’1 de desembre de 2009 se celebrarà el vint-i-dosè Dia Mundial de la Sida. Enguany ONUSIDA dedicarà el tema principal a l’accés universal i els drets humans, que inspirarà les activitats que es duran a terme en aquest dia.
A Catalunya, gràcies al treball desenvolupat durant anys per institucions i organitzacions no governamentals amb el conjunt de la població, hi ha serveis d’informació i formació sobre el VIH/sida i altres infeccions de transmissió sexual, intervencions preventives, una àmplia cobertura sanitària i la possibilitat de diagnòstic precoç i suport psicosocial.
Es continua treballant per garantir i millorar l’accessibilitat, l’equitat i la sostenibilitat de tots aquests serveis amb l’objectiu de disminuir el nombre de noves infeccions, promoure el diagnòstic precoç, facilitar el tractament i oferir suport a les persones amb VIH.
La protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals de les persones és indispensable en la resposta mundial a l’epidèmia del VIH/sida. En especial, respectar la diversitat sexual, cultural i social, treballar des d’una perspectiva de gènere i tenir en compte les diferències socioeconòmiques és fonamental per poder promocionar de forma activa el respecte i la protecció dels drets de les persones afectades pel VIH.
És imprescindible la participació i el compromís de tota la societat per aturar l’evolució de l’epidèmia del VIH/sida. Això requereix la comprensió i la solidaritat de tots i cadascun de nosaltres envers les persones afectades pel VIH així com la implicació activa de les que hi conviuen.
900 21 22 22

MANIFEST SIDA 2009

2 comentaris:

  1. I no podem oblidar la solidaritat i el compromís amb els continents més desfavorits on els índex de portadors/es del VIH és alarmant i on és absolutament necessari l'accés a la informació, a la prevenció, i l'accesibilitat a les medicacions i tractaments.

    ResponElimina
  2. Tens raó Carmen. Sovint el comportament de l’industria farmacèutica i dels governs poderosos és, com a poc, insolidària i fins i tot indecent.

    ResponElimina