dissabte, 3 d’octubre del 2009

Les set aromes del món

una novel·la d'Alfred Bosch


En aquesta novel·la, l’escriptor Alfred Bosch (Barcelona 1961) relata les aventures del seu protagonista, Fèlix Dufoy, en la recerca del millor cafè.
El relat, ambientat al segle XVII, ens porta a set llocs del món ben diferents, Londres, Istanbul, Aràbia, Abissínia, Negreria, França i Brasil. En aquests llocs, el protagonista aconsegueix part del seu objectiu, però també altres coneixements i experiències personals que l’ajuden a resoldre incògnites del seu passat i del seu peculiar caràcter.
L’autor, a través del relat del viatge, ens descriu les dolçors i les amargors dels llocs visitats, i les mitologies associades a una infusió que aixeca passions i desvetlla la ment. Una peculiaritat d’aquesta novel·la és que cada capítol del llibre té un narrador diferent i això reforça el relat, situant-lo en el context cultural i geogràfic de cada capítol.
M’agrada el cafè, tant pel seu gust i aroma com pels seus efectes. En aquesta lectura he reconegut les virtuts que per mi té el cafè, el plaer de l’aroma i del paladar, i l’estímul que aguditza els sentits. He de dir que alguns vespres la lectura m’ha desvetllat tant o més que una tassa de cafè.
Aquesta novel·la va obtenir el Premi Ramon Llull l’any 2004. Un altre del títols més coneguts d’Alfred Bosch és L’Atles Furtiu (Premi Sant Jordi 1997)

1 comentari:

  1. M'encanta l'aroma del cafè!!! Ara ja no, però era d'aquelles que es prenia 8 ó 9 tasses al dia, ben negre i ben fort... Era quan anava com una moto, of course
    M'apunto la resenya, Josep Mª, moltes gràcies!

    ResponElimina