dimarts, 25 d’agost del 2009

Compartint llibres

No us passa que sovint teniu més llibres que prestatges per acollir-los?. A mi això em passa des de fa molt temps. Gran part dels llibres que conservo són novel·les que he llegit i que segurament, salvant algunes excepcions, no tornaré a llegir.
Darrerament m’he assabentat d’una iniciativa que pot posar remei a aquest desori que s’ha creat a casa meva. El mercat Maignon ha destinat un espai on poder deixar-hi llibres per tal que qui vulgui els agafi, tant si és per tenir-los com per llegir-los i desprès retornar-los. S’hi deixen tota mena de llibres: contes infantils, llibres dels anomenats d’autoajuda, receptaris de cuina, guies de viatges, novel·les...
Des de fa uns dies he començat a alleugerir la llibreria de casa d’aquelles obres que sé segur que no vull conservar- alguns còmics llegits i rellegits i ficció- deixant-les a mercè de qui en vulgui treure un profit literari. He observat que bona part del que hi deixava, al dia següent ja no hi era, i això m’ha animat a fer-hi més aportacions.
La darrera vegada que vaig portar-hi llibres vaig coincidir amb dues persones, un home gran amb aspecte de jubilat que fullejava un llibret il·lustrat de plantes medicinals i amb una dona un pel més jove que tímidament es va adreçar a mi per preguntar-me si, d’aquells llibres que deixava, n’hi havia algun que li pogués recomanar. Desprès d’una breu conversa sobre gustos va prendre EL RABINO de Noah Gordon, tot agraint-me el consell i l’oportunitat que li donava de llegir-lo.
Penso que la gerència del mercat ha tingut una bona iniciativa i que és poc coneguda.

2 comentaris:

  1. Està molt bé que aquestes iniciatives es multipliquin perquè d'aquesta manera, aquells que llegim de manera regular i que hem de fer espai a nous llibres, tinguem l'oportunitat de compartir amb altres ciutadans els llibres que ja hem llegit i, segurament en molts casos, rellegit.

    Una iniciativa semblant a la de la Plaça Vella la va engegar l'A.VV. de Dalt la Vila fa uns mesos amb la diferència que es poden intercanviar llibres a través d'internet, és a dir, triar el títol que més t'interessa i "quedar" per a l'intercanvi.
    També hi ha la possibilitat d'oferir els teus propis. Tan en una o altra opció, els llibres, un cop llegits, es poden retornar al seu propietari o, si aquest ho ha decidit així, passar-los a un altre lector.

    Aquí et/us deixo l'enllaç:
    http://llibres.daltlavila.org/LLibres/Menu_Principal.html

    Bones lectures!

    ResponElimina
  2. Molt bones iniciatives, certament. No sé si ho he somiat, m'ho acabo d'inventar o ho he llegit en algun lloc, que també hi ha una altra iniciativ que es tracta de deixar el llibre acabat de llegir amb una anotació del lector/a a la taula d'un bar, al banc d'un parc... El llibre va passant de mà en mà i va guardant la relació de les persones que l'han llegit i on l'han trobat. No està malament, oi?

    ResponElimina